• Kit Farlinger će naslediti Martina van Rekela na mestu globalnog izvršnog direktora BDO

Kit Farlinger će naslediti Martina van Rekela na mestu globalnog izvršnog direktora BDO

12 June 2017

BDO je danas objavio da će Kit Farlinger, bivši izvršni direktor BDO Kanada i sadašnji član Globalnog liderskog tima mreže, u ulozi izvršnog direktora za Severnu i Južnu Ameriku, naslediti Martina van Rekela na poziciji izvršnog direktora međunarodne mreže BDO.  Martin će napustiti poziciju izvršnog direktora 31. oktobra 2017. godine, pošto je proveo na tom položaju više od 6 godina. 

Za vreme Martinovog mandata na poziciji globalnog izvršnog direktora, BDO mreža je doživela impresivan rast i razvoj. Globalni prihodi su porasli  iznad tržišnog proseka, a BDO je postao lider u revizorsko konsultantskoj profesiji u svojoj kategoriji. BDO mreža je stekla istinsku globalnu pokrivenost, realizovala je svoju viziju da postane lider u pružanju izuzetne usluge klijentima i prošla je kroz definitivnu transformaciju kako bi postala mreža koja teži razvoju inovacija.

“Zahvalan sam svim BDO firmama i njihovim partnerima i zaposlenima na sjajnoj saradnji u proteklim godinama, na njihovoj podršci tekućim promenama i spremnosti da pomognu i da izađu u susret u procesu ulaganja u i izgradnje još jače i uspešnije BDO mreže – pri tom sve vreme održavajući našu jedinstvenu BDO kulturu,” kaže odlazeći izvršni direktor.

Kit Farlinger je bio izvršni direktor BDO Kanada sedam godina i kanadski član Globalnog odbora mreže od 2008. do 2015. godine. Pre toga je dugi niz godina bio aktivan kao partner u reviziji u BDO Kanada. Odmah nakon završetka mandata izvršnog direktora BDO Kanada, Kit se pridružio Globalnom liderskom timu kao izvršni direktor za Severnu i Južnu Ameriku. Pored toga, on je u velikoj meri angažovan na višestrukim projektima inovacija u reviziji i projektima IT razvoja u BDO mreži, i, shodno tome, aktivno je uključen u značajne promene unutar BDO u proteklih nekoliko godina.

Kit Farlinger, koji će stupiti na poziciju globalnog izvršnog direktora, 1. novembra 2017. godine, dodaje: “Veoma mi je drago što preuzimam ovu lidersku ulogu, a naročita mi je čast što ću naslediti Martina van Rekela. Nameravam da nastavim sa istim tempom razvoja i nivoom aktivnosti koji je on pokrenuo i verujem da mogu dati aktivan doprinos daljem rastu i uspehu BDO mreže. Važno je da se proces sprovođenja promena i strateški pristup koji su uvedeni u poslednjih nekoliko godina i dalje uspešno realizuju. Moj cilj je da obezbedim dalji pozitivan razvoj naših firmi članica, kao i mreže u celini”.

Odluka Globalnog odbora da imenuje Kita Farlingera za novog izvršnog direktora BDO International Limited, bila je jednoglasna; zahvaljujući svojim ranijim međunarodnim funkcijama, zadobio je veliko poštovanje u celoj mreži.

Martin van Rekel će nastaviti rad u BDO u svojstvu potpredsenika BDO. Na svojoj novoj funkciji blisko će sarađivati sa Globalnim odborom i izvršnim direktorom, baveći se nizom strateških prioriteta mreže, od kojih će jedan biti Kina i Hong Kong.

Izvor: https://www.bdo.global/en-gb/news/2017/bdo-keith-farlinger-to-succeed-martin-van-roekel-a

Keith Farlinger