Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.
  • Tax Highlights - Februar 2021
Newsletter:

Tax Highlights - Februar 2021

30 decembar 2020

OD 21. JANUARA POSLOVNI LJUDI MOGU  DA UĐU U SRBIJU PO POJEDNOSTAVLJENOJ PROCEDURI

Počevši od 21. januara 2021. godine Srbija je olakšala ulazak u zemlju vlasnicima, menadžerima i zaposlenima u okviru njihovih društava, koji nameravaju da putuju u Srbiju iz poslovnih razloga. Oni prethodno treba da obaveste Privrednu komoru Srbije o dolasku (48 sati pre dolaska), koja će o tome obavestiti graničnu policiju kako bi im omogućili prelazak granice. Nakon ulaska u zemlju, u slučaju da ne poseduju negativan RT-PCR test (ne stariji od 48 sati) biće testirani u referentnoj laboratoriji u Srbiji brzim antigenskim testom. Test će dostaviti komori i ukoliko je negativan, mogu nastaviti dalje sa planiranim aktivnostima.

Radi najave dolaska i sve neophodne informacije i podršku, molimo vas da kontaktirate Privrednu komoru Srbije na adresu elektronske pošte: [email protected]

Zahtev treba da bude podnesen pisanim putem u roku od 48h sati pre datum ulaska u Srbiji i treba da bude na memorandumu društva. Zahtev treba da sadrži sledeće informacije:

  • ime i prezime lica (ili više lica) koje dolazi u Srbiju;
  • broj pasoša i zemlju izdavanja;
  • poslovne razloge za dolazak u Srbiju;
  • datum ulaska u Srbiju i datum planiranog napuštanja teritorije Srbije;
  • broj leta / broj registracije automobila, itd.;
  • adresu i vreme boravka u Srbiji, broj telefona, e-mail

Gore navedeno se ne primenjuje na lica koje dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije koji mogu ući u Srbiju bez RT-PCR testa.