Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.
  • Global Risk Landscape 2018
Brošura:

Global Risk Landscape 2018

17 maj 2018

Original content provided by BDO UK

„Global Risk Landscape 2018 report“ je sveobuhvatna analiza globalnih, poslovnih rizika sačinjena na osnovu istraživanja koje je sproveo BDO u svetu na osnovu mišljenja više od 500 najviših rukovodilaca i stručnjaka za poslovne rizike. Centralni zaključak je da je za prevazilaženje savremenih, kompleksnih poslovnih rizika najznačajnije da firme budu agilne i inovativne.

Globalno poslovno okruženje nastavlja da se menja ubrzanim tempom. Digitalne tehnologije omogućavaju novi i brži razvoj i isporuku proizvoda i usluga. Menjaju se i lanci snabdevanja, zakonski i regulatorni okviri kao i politički faktori. Sve brži tempo promena i nepredvidivost pojavljivanja novih rizika, sami po sebi predstavljaju potencijalne pretnje poslovanju.

„Global Risk Landscape 2018 report“ je studija koja nudi odgovore zašto najbolje opstaju oni koji se brzo prilagođavaju rizicima i efikasno koriste šanse iz okruženja i kako vodeći svetski eksperti za upravljanje rizicima planiraju da prevaziđu poslovne rizike sa kojima se suočavaju.

Kratak izveštaj o rizicima koji su u prethodnoj poslovnoj godini bili karakteristični za Srbiju i naš region, možete da pogledate klikom na Republiku Srbiju, na mapi gde su predstavljeni pojedinačni izveštaji.

"Global Risk Landscape 2018 report" preuzmite sa web stranice BDO UK, kojoj možete da pristupite uz jednokratnu registraciju, putem linka:

Download Global Risk Landscape 2018 resources

Geopolitički rizici najviše ugrožavaju poslovanje u zemljama EMEA regiona

Skoro jedan od pet (19%) poslovnih lidera u regionu EMEA (Evropa, Mediteran i Afrika) smatra da je trenutni model po kojem posluju njihove kompanije ugrožen delovanjem promena iz okruženja i pri tome ističu da nemaju strategije za prevazilaženje ovakvih promena u budućnosti. Rukovodioci u Evropi su sigurniji u svoje sposobnosti prevazilaženja poremećaja (samo 10% smatra da su izloženi najvećim rizicima) od rukovodstva u preduzećima koja posluju na Bliskom istoku (36%) i u Africi (44%). Pregled rizika u EMEA regionu možete da preuzmete sa web stranice BDO UK, kojoj možete da pristupite uz jednokratnu registraciju, putem linka:

Download the EMEA Risk White Paper

Koji rizici su u prethodnoj poslovnoj godini bili karakteristični za Srbiju i naš region, govori Vanja Kurtović, menadžer za usluge upravljanja poslovnim rizicima. Klikom na Republiku Srbiju možete da pogledate video.