• Istraživanje BDO o najznačajnijim rizicima u sektoru telekomunikacija
Istraživanje:

Najznačajniji rizici u sektoru telekomunikacija

17 jul 2018

BDO je sproveo istraživanje o poslovnim rizicima u sektoru telekomunikacija koja pokazuju da uticaj novih tehnologija više ne zauzima prvo mesto na “top 5” listi najznačajnijih rizika. Promene u političkom, makro-ekonomskom i poslovnom okruženju stvaraju nove rizike što uz istovremenu potrebu za prilagođavanjem brzim promenama u tražnji i ubrzanom napretku tehnologije, postavlja nove izazove za telekomunikacione kompanije. U borbi za tržište opstaju proaktivne kompanije koje uspevaju da instantno prilagode svoju ponudu pod dejstvom događaja koii se iznenada pojavljuju kao i standardno prisutnih faktora koji otežavaju njihovo poslovanje.

Rezultati najnovijeg istraživanja BDO-a “2018 Telecommunications Risk Factor Survey” pokazuje da su 5 najznačajnijih rizika sa kojima se suočavaju telekomunikacione kompanije:
1. Kursna lista / Promenljivost u kretanju vrednosti stranih valuta
2. Povećana konkurencija
3. Brzi napredak i primena novih tehnologija
4. Pristup izvorima finansiranja
5. Pritisak kamatnih stopa

To su samo neki od zaključaka ovogodišnjeg istraživanja BDO-a o faktorima i trendovima koji predstavljaju rizike za telekomunikacije. BDO je sakupio i analizirao stavove menadžera iz oko 60 telekomunikacionih kompanija koje posluju širom sveta. Detaljnu analizu najznačajnih rizika kao i uobičajenih trendova u telekomunikacijama možete da pogledate na BDO Global website.