Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.

BDO Srbija na konferenciji o značaju korporativnog finansijskog izveštavanja „Izveštaj se računa“, održanoj u organizaciji Svetske banke i Ministarstva finansija Republike Srbije

27 mart 2019

Stručna konferencija „Izveštaj se računa“ je održana u Privrednoj komori Srbije, 27. marta 2019 godine sa ciljem ukazivanja na značaj korporativnog finansijskog izveštavanja u Srbiji. Konferencija je organizovana u okviru Projekta tehničke pomoći Republici Srbiji u reformi korporativnog finansijskog izveštavanja, koji sprovodi Ministarstvo finansija Republike Srbije uz podršku Svetske banke, a zahvaljujući donaciji Vlade Švajcarske Konfederacije u vrednosti od 3,4 miliona evra. BDO Srbija je jedan od konsultanata na Projektu.

U ime organizatora prisutnima su se obratili obratili Jerret Decker, direktor Centra za reformu korporativnog finansijskog izveštavanja, Svetska banka i Filip Šanović, v.d. pomoćnika ministra u Ministarstvu finansija Republike Srbije. Oni su ukazali na značaj Projekta i važnost unapređenja kvaliteta finansijskog izveštavanja u Republici Srbiji. Domaćin konferencije bila je Privredna komora Srbije ispred koje se obratila dr Maja Stošković, direktor Sektora usluga. Milovan Popović, rukovodeći partner u BDO Srbija i Maja Barać Stojanović, direktor Sektora za korporativne komunikacije FCB Afirma govorili su ispred tima na Projektu kao konsultanti za podizanje javne svesti o važnosti i upotrebi finansijskog izveštavanja i revizije.

Na konferenciji je održan panel “Perspektive korporativnog finansijskog izveštavanja u Srbiji” na kojem su govorili Aleksandar Janjušević, šef Odseka za računovodstvo i reviziju u Ministarstvu finansija Republike Srbije, Sektor za finansijski sistem, Petar Manojlović, viši analitičar u Centru za izveštavanje i analizu Narodne banke Srbije, Boško Vidaković, generalni sekretar Komore ovlašćenih revizora, Marko Janković, član Odbora za javni nadzor nad obavljanjem revizije Komisije za hartije od vrednosti, dr Zoran Škobić, rukovodilac Sektora edukacije i koordinator međunarodne saradnje Saveza računovođa i revizora Srbije, Ksenija Ristić Kostić, partner i direktor Sektora za reviziju u BDO Srbija, Biljana Bogovac, partner u Sektoru za reviziju u PwC Srbija, Milan Stefanović, član Izvršnog odbora, CFO i direktor u TeleGroup Beograd. Moderator panela bio je Igor Radmanović, partner u Sektoru za reviziju u BDO Srbija.

Zvanično saopštenje za štampu preuzmite ovde