Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.
  • Budućnost finansijskih usluga - doručak sa BDO

Budućnost finansijskih usluga - doručak sa BDO

24 septembar 2019

BDO Srbija i BDO Austrija su u saradnji sa Trgovinskim odeljenjem Ambasade Austrije “Advantage Austria” organizovali 24. septembra u Beogradu stručni skup posvećen digitalnoj transformaciji finansijskih procesa u budućnosti. Pred oko 70 privrednika predstavljeni su savremeni izazovi u računovodstvu i inovativna rešenja.

Skup je otvorila Erika Teoman Brenner, trgovinska savetnica pri Ambasadi Austrije u Advantage Austria, a potom se prisutnima obratila Branka Marković, Tax&Outsourcing partner u BDO Srbija  istakavši značaj brzog usvajanja novih znanja i kontinuiranog inoviranja procesa u praksi radi efikasnijeg, produktivnijeg i konkurentnijeg poslovanja.

Prisutnima se potom obratio Herbert Pock, Managing Director, BDO Consulting, koji ih je upoznao sa idejom i sadržajem BDO CEE regionalne inicijative, pokrenute radi pružanja podrške klijentima koji posluju u regionu centralne i istočne Evrope, ali i šire. Zahvaljujući poznavanju lokalnog konteksta i ekonomskih prilika i razmeni znanja i iskustava na regionalnom i globalnom nivou, BDO je u mogućnosti da ponudi širok spektar usluga i odgovore na kompleksna pitanja. Kao jedan od rezultata te inicijative, BDO Austria i BDO Srbija trenutno sarađuju na uvođenju inovativnog rešenja za automatizaciju računovodstvenih poslova na srpsko tržište, a koje je razvio stručni tim BDO Austrije.

Prezentaciju je održao Jürgen Stranimaier, Director, BDO Austria, IT inženjer i poreski savetnik, ekspert za pitanja procesa digitalizacije u finansijama, vođa tima IT računovođa koji je u poslednje dve godine porastao od 2 na 40 ljudi. Jürgen Stranimaier je predstavio najvažnije današnje probleme i izazove u računovodstvu, a potom je dao praktične odgovore kako izvršiti automatizaciju računovodstvenih procesa. U toku prezentacije, razmenjena su mišljenja sa prisutnim privrednicima o postojećoj praksi, kao i neminovnoj potrebi za prilagođavanjem i unapređenjem računovodstvenih procesa.