Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.

NOVA firma BDO u Koreji

03 april 2019

BDO sa zadovoljstvom objavljuje da je 29. marta završeno pripajanje “Sungto Accounting Corporation” postojećoj BDO firmi u Koreji “BDO E-Hyun Accounting Corporation” (EAC). Novoosnovana firma će poslovati pod imenom “BDO Sungto-Ehiun Limited”, a poslove izvršnog direktora obavljaće John G.S. Park.  

Pripajanje je od strateškog značaja za BDO u Koreji jer stvara vodeću poziciju na izrazito konkurentnom tržištu. Od 2000. godine, Sungto Accounting Corporation ostvaruje prosečni godišnji rast u prihodima od 25 odsto.  Pored sedišta u Seulu, udružena firma posluje još u tri grada: Busan, Changvon i Daegu. Dosadašnja firma BDO u Koreji osnovana je 2007. godine, u mreži BDO posluje od 2016. godine i u prethodnih deset godina beležila je godišnji rast od 20 odsto.

Pristup BDO-ovoj ekspertizi na globalnom nivou će omogućiti novopridruženoj firmi da proširi svoju ponudu usluga, ponudi domaćim kompanijama mogućnost za investiranje na inostranim tržištima i ostvari podjednak rast u svim servisnim linijama, uključujući poslovno savetovanje i korporativne finansije. Ambicije rasta podrazumevaju postizanje ciljeva od 500 zaposlenih profesionalaca i ostvarenje prihoda od 150 milijardi KRW do 2025. godine.

John Park, novi izvršni direktor je izjavio: “Do sada, korejske kompanije nisu imale dovoljno izbora kada su tražile računovodstvene savetnike, zbog zahteva za nezavisnošću i dominacije naših, većih konkurenata. Veoma sam ponosan što predvodim novu i dinamičnu firmu sa jasnom vizijom i strategijom, sada veoma konkurentnom na korejskom tržištu.”

Stephen Darlei, izvršni direktor BDO za region Azije i Pacifika, dodaje: “Pripajanje predstavlja odličan razvoj za BDO u Koreji. Ono će značajno doprineti kvalitetu referenci za reviziju, posebno onim koje zahteva lokalni regulator (FSS). Pripajanje pokazuje moć i uvažavanje BDO brenda širom Azije i pomoći će BDO u Koreji da ostvari ambiciozne ciljeve rasta i kontinuiranog pružanja usluga visokog kvaliteta.“

Izvor: BDO Global