Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.
  • BDO International Business Compass 2018
Brošura:

BDO International Business Compass 2018

04 jul 2018

“BDO International Business Compass” je godišnji indeks kojim se meri atraktivnost pojedinih država u svetu za obavljanje poslovanja. Studiju zajednički pripremaju, već 7 godina zaredom, BDO Nemačka i Hamburški institut za svetsku ekonomiju.

“BDO International Business Compass” je indeks koji na jednom mestu objedinjuje uticaj ekonomskih, političko-pravnih i socio-kulturnih faktora na mogućnost razvoja poslovanja i izračunava se posebno za određenu zemlju i region. Ovom studijom, BDO ima za cilj da donosiocima odluka u korporacijama obezbedi dragocen instrument za identifikovanje najpogodnijih lokacija u svetu za svoje poslovanje.

U ovogodišnjoj pripremi BDO International Business Compass indeksa, posebna pažnja je posvećena poređenju zemalja i regiona u pogledu korišćenja različitih vrsta resursa, ispitujući posledice potrošnje energije i resursa za društvo.

Studiju na engleskom jeziku možete da preuzmete na: