Istorija

 

BDO je svetska mreža revizorsko-konsultantskih kompanija, zvanih BDO Firme članice, koja pruža usluge internacionalnim klijentima. Svaka BDO kompanija je nezavisna pravna celina u svojoj zemlji.

BDO istorija počinje 1963. godine kada su računovodstvne firme iz Velike Britanije, Holandije, Nemačke, SAD i Kanade uočile potencijal sjedinjavanja i tako proširile svoja znanja i sposobnosti. Rezultat toga je Binder Seidman International Group koja je radila zajedno kao mreža firmi do 1973. godine, kada je usvojeno zajedničko ime Binder Dijker Otte & Co.

Da bi se osigurala dominantnost lokalnih snaga, 1998. godine formirana je globalna struktura i usvojena je skraćenica BDO koja se nalazi ispred imena svih članica BDO mreže. Istovremeno, kreiran je logo i korporativni identitet u cilju promovisanja kontinuiteta širom mreže.

Od tada, BDO mreža je prošla kroz transformaciju koja je dovela do mesta jedne od najvećih globalnih revizorsko-konsultantskih mreža, sa 1.401 predstavništvom u 158 zemalja širom sveta. BDO zapošljava 67.731 zaposlenog koji promovišu vrednosti i ciljeve globalne kompanije. BDO je poznat po bliskosti sa klijentima, partnerskoj dostupnosti i širokom lokalnom znanju spojenim sa globalnim saznanjima. BDO partneri i zaposleni su etični i odgovorni u svojim pristupima i savetima prema klijentima.