Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.
  • Istorija

Istorija

 

BDO u Srbiji je osnovan 1992. godine kao privredno društvo za menadžment konsalting i poresko savetovanje, pod nazivom BC Excel d.o.o. i do 1997. godine pružao je različite konsultantske usluge, kao što su procene vrednosti kapitala i imovine privrednih društava, vlasnička i organizaciona transformacija privrednih društava, strategijski poslovni planovi, studije izvodljivosti, unapređenje finansija i računovodstva, kao i druge konsultantske usluge vezane za unapređenje menadžmenta.

U maju 1997. godine BC Excel je potpisao ugovor sa tada najvećom revizorskom kućom u svetu Arthur Andersen, čime je postao deo globalne mreže, proširujući svoju oblast delovanja i na reviziju finansijskih izveštaja privrednih društava i usluga srodnih reviziji.

Tokom 2004. godine, BC Excel je postao firma članica BDO International, jedne od vodećih svetskih firmi iz oblasti revizije i konsaltinga, čime nastavlja da svojim poslovnim partnerima pruža profesionalne usluge najvišeg nivoa kvaliteta.

Oktobra meseca 2009. godine, BDO BC Excel d.o.o. je zvanično promenio ime u BDO d.o.o. u skladu sa novom strategijom BDO International "BDO, jedno ime, jedna mreža". Jedan od osnovnih principa mreže BDO, po kojem se izdvajamo u odnosu na slične kompanije i grupacije na tržištu, jeste naša bliskost sa klijentima, kao i insistiranje na razumevanju jedinstvenih zahteva svakog od klijenata.

Tokom 2011. i 2012. godine, BDO u Srbiji je osnovao svoja zavisna privredna društva u Crnoj Gori i Republici Srpskoj i formirao zajedničko ulaganje sa privrednim društvom u Makedoniji.