Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.
  • Kupovina privrednih društava

Kupovina privrednih društava

BDO Srbija pruža usluge savetovanja privrednim društvima koja sprovode strategiju rasta kroz kupovinu kapitala (većinskog ili manjinskog udela) ili imovine drugih društava. Naš tim za spajanja i preuzimanja uključen je u celokupan proces kupovine – od identifikovanja ciljnih društava (targeta) za preuzimanje u Srbiji i drugim državama u regionu Jugoistočne Evrope, sve do potpisivanja Ugovora o kupoprodaji i zaključenja transakcije.

Proces savetovanja prilagođava se prema specifičnim potrebama svakog našeg klijenta i, u najvećem broju slučajeva, obuhvata sledeće faze:

  1. priprema za transakciju: uključujući identifikovanje ciljnih društava (targeta) za kupovinu, po potrebi; 
  2. preliminarna analiza i procena vrednosti: u dogovoru sa klijentom, sadrži izradu procene vrednosti kapitala ili imovine;  
  3. due diligence, pregovori i zaključenje transakcije: u saradnji sa ostalim servisnim linijama BDO, podrazumeva finansijski, poreski i komercijalni due diligence targeta, kao i podršku prilikom pregovora o kupoprodaji i zaključenja transakcije.