Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila što bolju i personalizovaniju uslugu. Korišćenjem ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Molimo pročitajte našu politiku privatnosti za više informacija o kolačićima koje koristimo i kako da ih obrišete ili blokirate.
  • Prodaja privrednih društava

Prodaja privrednih društava

BDO Srbija nudi usluge savetovanja privrednim društvima na koji način da maksimiziraju vrednost svog biznisa ili imovine prilikom prodaje. BDO Srbija poseduje značajno iskustvo stečeno u postupku privatizacije u Srbiji, kao i prilikom savetovanja privatnih društava u postupku prodaje kapitala (većinskog ili manjinskog udela) ili imovine.

Naš angažman u postupku prodaje obuhvata sve faze – od identifikovanja potencijalnih investitora, preko procene vrednosti kapitala ili imovine, do posredovanja u pregovorima, strukturiranja i zaključenja transakcije. Tipičan proces savetovanja naših klijenata sastoji se iz sledećih faza:

  1. priprema za transakciju: u dogovoru sa klijentom, uključuje izradu šire i uže liste potencijalnih investitora, pripremu Investicionog profila (Tizera), Informacionog memoranduma i druge dokumentacije, kao i procenu vrednosti kapitala ili imovine; 
  2. marketing i selekcija investitora: podrazumeva komunikaciju sa investitorima, sve do dostavljanja neobavezujuće finansijske ponude za kupovinu;  
  3. due diligence, pregovori i zaključenje transakcije: po potrebi, sadrži organizovanje Sobe sa podacima za svrhu due diligence-a od strane investitora, kao i posredovanje prilikom pregovora o kupoprodaji, strukturiranja i zaključenja transakcije.