• BDO Mreža objavila Godišnji izveštaj o poslovanju za 2016. godinu

BDO Mreža objavila Godišnji izveštaj o poslovanju za 2016. godinu

09 May 2017

BDO, globalna mreža za reviziju, poslovni i poreski konsalting je objavila svoj Godišnji izveštaj o poslovanju za 2016. godinu, istakavši da je ostvaren uspešan rezultat. O tome svedoči veliki broj dobijenih nagrada i reputacija da je u pitanju jedna od najinovativnijih mreža u profesiji.

Spremnost BDO-a da prihvati promene i sposobnost da postigne rast su stvorili nove šanse Mreži širom sveta. Uprkos tome što su događaji poput Brexit-a i izbora u SAD-u, uticali na stope rasta u poslovanju konsultanata, BDO mreža je s ponosom objavila rast od 8% u prihodima na kraju 2016. godine, što iznosi 7,6 milijardi US$ ukupnog prihoda.

Pored organskog rasta, rastu su doprinela spajanja i preuzimanja drugih firmi, nastala usled tržišne potrebe za konsolidacijom računovodstvenih usluga. BDO je u 2016. godini, zabeležio više od impresivnih 30 strateških merdžera preduzetih u raznim delovima sveta.

U 2016. godini, BDO mreža je povećala broj zemalja u kojima je prisutna sa 154 na 158. Ukupan broj zaposlenih je porastao za  5,33%, tako da BDO ima 67.731 zaposlenih koji rade u 1.401 kancelarija širom sveta.

U komentaru ostvarenih poslovnih rezultata, gospodin Martin van Roekel, generalni direktor BDO mreže, navodi: “Gledajući u budućnost, možemo videti svet koji se brzo menja i u kojem je tržište konsultantskih usluga u stanju konstantnih promena. Kako bismo opstali i bili uspešni, u BDO se fokusiramo da omogućimo efikasnost tako što: podržavamo klijente u transformaciji, pomažemo da se ostvare planirani ciljevi i nudimo ideje i inovativna rešenja koja proizvode komercijani uspeh. Klijentima, sada možemo ponuditi opsežnu finasijsku i operativnu ekspertizu, sa posebnim naglaskom na usluge orijentisane na digitalnu transformaciju poslovanja.”

Godišnji izveštaj o poslovanju BDO mreže u 2016. godini, možete preuzeti ovde 

Izvor: BDO Global, https://www.bdo.global/en-gb/news/2017/bdo-publishes-2016-annual-statement